Fără Cerbul de Aur sau Zilele Brașovului în 2020. CoVID-19 anulează toate evenimentele culturale din oraș, banii fiind direcționați spre fondul de urgență

Toate serviciile și și instituțiile din subordinea Municipalității trebuie să își regândească bugetele pe anul 2020 și să reducă la maxim orice cheltuieli. Primarul George Scripcaru a anunat, de asemenea, că în acest an se vor face doar investiții aflate în curs și investiții din fonduri nerambursabile, orice cheltuieli programate pînă acum urmând să fie reduse la maxim. 

Printre acestea se află și evenimente costisitoare, precum Cerbul de Aur și Zilele Brașovului, dar și evenimentele culturale propuse de ONG-urile locale, prin Ghidul de finanțare. 

,,În ultima perioadă, pe lângă analizele zilnice privind măsurile de reducere a răspândirii coronavirusului, am făcut și o analiză a impactului acestei pandemii asupra bugetului local, inclusiv a veniturilor prognozate. Este evident că răspândirea acestui virus și măsurile pe care a fost necesar să le luăm, vor avea un impact negativ asupra economiei, ceea ce va afecta și bugetul orașului. Le-am cerut tuturor serviciilor din primărie și din subordinea Consiliului Local să își regândească bugetele, astfel încât să reducă la maxim cheltuielile, pentru a putea face față impactului economic cauzat de coronavirus. Anul aceste ne vom concentra doar pe cheltuielile legate de implementarea măsurilor de reducere a răspândirii virusului COVID-19 și pe cele legate de investiții, cu fonduri nerambursabile și din bugetul local. În rest, vor mai fi alocate fonduri necesare pentru gospodărirea orașului, învățământ sau alte cheltuieli de acest gen, pe care Municipalitatea le are ca obligații legale”, a declarat primarul George Scripcaru.

În această perioadă vor fi demarate doar procedurile de achiziții care vizează măsurile legate de coronavirus și cele legate de investiții, a anunțat primarul.

„Am anulat orice procedură pentru organizarea de evenimente, fie că vorbim de Zilele Brașovului, Cerbul de Aur sau astfel de evenimente care presupun alocarea de fonduri de la bugetul local. În același timp, procedura de selecție a proiectelor culturale finanțate de la bugetul local a fost suspendată. Este o perioadă grea și complicată, de aceea cred că ar trebui să ne concentrăm eforturile pe combaterea acestei pandemii și pe gestionarea efectelor pe care răspândirea acestui virus o va avea asupra societății noastre” a declarat primarul George Scripcaru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.