Au fost reluate lucrările la nouă obiective necesare funcționării Aeroportului Brașov. Din 23 aprilie, constucția terminalului intră într-o nouă etapă

Construcţia celor nouă componente din cadrul Aeroportului Internaţional Braşov a fost reluată miercuri, 22 aprilie, data fiind prevăzută în ordinul de începere de reîncepere a lucrărilor emis în 15 aprilie transmis firmei Construcţii SA Sibiu de către dirigintele de şantier.
Acest şantier, pornit pe 1 august 2019 şi redeschis acum, include realizarea mai multor obiective necesare funcţionării aeroportului, respectiv clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodărirea de apă, parcarea auto şi drumul de acces între terminal şi DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile şi porţile de acces, reţelele interioare şi platforma antisuflu. Valoarea contractului încheiat între Județul Brașov și SC Construcții SA Sibiu pentru „Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte” este de 34.026.900,82 lei.
Administratorul firmei constructoare, Adrian Homan, a mers miercuri astăzi, pe amplasamentul de la Ghimbav, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi administratorul public Daniel Gligoraş, şi a dat asigurări că lucrările vor avea un ritm susţinut, în concordanţă cu graficul de execuţie convenit.
Aşadar, la Ghimbav sunt în desfăşurare două şantiere, lucrările la cele nouă obiecte fiind interconectate cu cele de construcţie a terminalului de pasageri, al cărui şantier a fost deschis pe 16 martie 2020.

Urmează balizajul
În cel mai scurt timp, administraţia judeţeană va lansa şi lucrările de balizaj, amenajare a benzii pistei de decolare-aterizare şi sistematizare pe verticală, ceea ce va face la proiectul Aeroportului Internaţional Braşov să fie în desfăşurare lucrări totalizând peste 250 de milioane de lei, a căror finanţare este asigurată din bugetul Judeţului Braşov pe 2020.

1.000 de metri cubi de beton, turnați în regim continuu
În ceea ce priveşte construcţia terminalului, managerul proiect al firmei BOG’ART, Ionuţ Ioniţă, a precizat că partea de excavaţii şi hidroizolaţia sub radier (sub fundaţie) au fost deja finalizate, 50% din armarea fundaţiei s-a realizat, iar mâine, la ora 15.30, va începe turnarea în regim continuu, pe parcursul a 20-24 de ore, a 1.000 metri-cubi de beton. Fragmente din această lucrare vor putea fi urmărite în direct, pe pagina de Facebook a proiectului – https://www.facebook.com/BrasovAirport/
„Sunt mulţumit de cum evoluează lucrurile în ceea ce priveşte construcţia terminalului şi am încredere că şantierul la cele nouă obiecte va evolua corespunzător, astfel încât până la sfârşitul anului să le avem realizate. Faptul că se lucrează intens pe amplasamentul de la Ghimbav ne dă o certitudine în plus că anul viitor vom finaliza în totalitate infrastructura aeroportuară”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.