Cele două „ore ale pensionarilor” ar putea fi prelungite. Ministerul Afacerilor Interne vrea să evite cozile dintre orele 11.00 și 13.00

Secretarul de stat în ministerul de Interne Bogdan Despescu a declarat, sâmbătă, că este posibilă modificarea intervalului orar în care vârstnicii să poată ieși din case. Despescu a precizat că la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă urmează să să fie discutată situația generată de aglomeraţia din pieţe. În week-end se formează cozi la piețele agroalimentare și supermarketuri în special între orele 11.00 și 13.00 când au ies pensionarii la cumpărături.

„Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens. Dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin ordonanţă militară. E important să analizăm inclusiv o măsură referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar. Chiar poate pentru a mări. În intervalul 11.00-13.00, multe persoane ies la cumpărături”, a declarat Bogdan Despescu, potrivit agenției Mediafax.

Referitor la situația din piețe, secretarul de stat a precizat că a recomandat administratorilor pieţelor să organizeze intrarea prin distanţarea socială, iar cei care comercializează să fie echipaţi cu elemente de protecţie.

La piețele agroalimentare și supermarketuri s-au format sâmbătă cozi de zeci de persoane. Problema a fost în special între orele 11.00 și 13.00 când au ieșit și pensionarii la cumpărături, aceștia având la dispoziție doar două ore pe zi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.