Coronavirus la vârful Bisericii Ortodoxe. IPS Pimen a fost confirmat cu CoVID-19 și va fi transferat de urgență la București cu un elicopter

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, a confirmat luni seară Grupul de Comunicare Strategică. IPS Pimen are simptome severe de pneumonie, adaugă sursa citată.

Înaltul prelat va fi transferat la București, la Institul Matei Balș, cu un elicopter, împreună cu un alt pacient.

Potrivit Monitorului de Suceava , IPS Pimen are o formă de boală medie, care poate evolua însă, având în vedere vârsta de peste 90 de ani a arhiepiscopului. Celălalt pacient care va veni cu același elicopter la București are o formă foarte gravă de boală, fiind intubat, potrivit aceleiași surse.

Arhiepiscopul Pimen are 90 de an și a fost instalat ca episcop al Sucevei din anul 1991.

Înaltul prelat a fost în centrul mai multor controverse după Revoluție încoace. Una dintre ele este legată de demersurile de intrare în posesie a 160.000 de hectare de pădure din județul Suceava, demers pierdut în 2017 definitiv în instanță. Arhiepiscopul a spus la vremea respectivă că procesul s-a desfăşurat „după calapodul regimului sovietic”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.