„Dar din suflet pentru seniori”. Angajații Direcției de Asistență Socială Brașov și voluntarii duc pachetele de alimente către toți vârstnicii beneficiari

Angajații Direcției de Asistență Socială și echipele de voluntari au început distribuția pachetelor cu alimente pentru persoanele în vârstă, în cadrul programului „Dar din suflet pentru seniori“.
Primăria a luat decizia de a asigura pachete de alimente în loc de tichete având în vedere pe de o parte faptul că aceste persoane au un timp limitat la dispoziție pentru a face achiziții, de doar două ore, și pe de altă parte faptul că procurarea unor produse strict necesare este destul de dificilă în această perioadă. La acestea se adaugă și faptul că, pentru mulți dintre beneficiari, este și foarte greu să transporte aceste produse de la magazin până acasă.

„Având în vedere că acest program se adresează persoanelor în vârstă, am decis ca în acest an, ținând cont de criza generată de pandemia de coronavirus, să înlocuim tichetele care se acordau în cadrul programului, cu pachete alimentare, și acestea să fie distribuite prin Direcția de Asistență Socială, cu ajutorul voluntarilor, mergând noi direct la beneficiari cu aceste produse de primă necesitate. Având în vedere perioada de criză în care ne aflăm, dar și faptul că se apropie sărbătorile pascale, vrem să le acordăm un sprijin și să le facem o bucurie beneficiarilor acestui program. Îi rog pe cei care sunt beneficiari ai acestui program să aibă în vedere că angajații DAS și voluntarii trebuie să se prezinte și să se legitimeze, pentru a face dovada că fac parte fie dintr-un serviciu al Municipalității, fie dintr-o structură de voluntariat validată de Primăria Brașov, și să se ferească de alte persoane, care nu au această calitate”, a declarat primarul George Scrpcaru.

Distribuirea pachetelor de alimente a început miercuri, iar reprezentanţii Municipalităţii speră ca împreună cu voluntarii, să ajungă la toţi beneficiarii până la sfârşitul săptămânii.

Seniorii care primesc vizita angajaţilor de la Direcţia de Asistenţă Socială şi a voluntarilor trebuie doar să semneze un proces verbal, spune Mariana Topoliceanu, directorul DAS. Cei care aduc pachetul nu intră în locuinţa beneficiarilor.

„Angajaţii DAS și voluntarii se legitimează, nu intră în domiciliul seniorilor, iar beneficiarii sunt rugați doar să semneze un proces verbal prin care să confirme că au primit pachetul cu produsele alimentare. Pachetul conține mere și portocale, ulei, orez, făină, mălai, un litru de lapte, zahăr, măsline, un salam, paste făinoase, o caserolă cu legume pentru supă, un pachet de unt, brânză, ouă și pâine”, a spus Mariana Topoliceanu.

Aceste precizări au fost făcute astfel încât seniorii să cunoască procedura, în cazul în care alte persoane ar încerca, în mod fraudulos, să profite de acest program pentru diverse îneşelătorii.

Azi pachetele vor ajunge în Braşovul vechi şi Noua

Distribuirea pachetelor se face după un program deja stabilit . Astfel, miercuri şi joi s-a distribuit în cartierul Astra, în zona planetelor, urmează Tractorul, Bartolomeu, Stupini, Uzina II, iar azi şi mâine, Brașovul vechi până la calea ferată și Noua. Beneficiarii au fost preluați din baza de date a Casei Județene de pensii. În urma verificărilor au rămas în baza de dat a DAS 5.080 de beneficiari care primesc aceste pachete. Aceştia sunt pensionari cu domiciliul stabil în municipiul Brașov, cu vârsta de minim 63 ani femeile și minim 65 ani bărbații, care împlinesc această vârstă până în data de 31 decembrie 2020 inclusiv și a căror pensie este de până la 1000 lei inclusive.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.