Vârstnicii brașoveni cu venituri mici, așteptați la sediul DAS Brașov pentru a-și ridica tichetele „Dar din suflet pentru seniori”

Direcția de Asistență Socială Brașov va începe din 18 octombrie tichetele valorice acordate prin campania „Dar din suflet pentru seniori”, ediția de iarnă.

De aceste tichete beneficiază persoanele care au împlinit vârsta standard de pensionare (63 de ani femeile și 65 de ani bărbații) și au venituri mai mici de 1.000 de lei pe lună. Beneficiarii vor primi bonuri valorice cu o valoare totală de 100 de lei, care pot fi folosite pentru achiziția de produse alimentare. 

Cum se pot ridica tichetele

Tichetele se acordă pe baza unei cereri, ce trebuie depusă la sediul DAS Brașov (str. Panselelor nr. 23), împreună cu următoarele documente:

  • actul de identitate (CI sau BI) în original și copie;
  • cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original și copie;
  • împuternicire olografă în cazul persoanelor vârstnice nedeplasabile;
  • actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, în original și copie.

Conform precizărilor DAS Brașov, copiile documentelor trebuie prezentate de solicitanți. „Actele menționate mai sus sunt obligatorii. Neprezentarea unuia dintre acestea conduce la imposibilitatea acordării tichetelor sociale”, au avertizat reprezentanții direcției. 

Distribuirea tichetelor sociale se va face după următorul program:

  • luni, marți, miercuri și vineri 08.30-15.00 (pauză pentru dezinfecție 11.30-12.00);
  • joi 08.30-17.00 ( pauze pentru dezinfecție 11.30-12.00 și 14.30-15.00).

Pentru a reduce timpul de așteptare, persoanele interesate pot opta pentru programare online, pe site-ul www.dasbv.ro, secțiunea „Fă-ți o programare on-line“.

Persoanele care se prezintă să ridice tichetele vor respecta măsurile instituite pentru prevenirea răspândirii COVID-19 (purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței de siguranță etc.) și se vor supune unui triaj epidemiologic efectuat la intrarea în spațiul de distribuire.

Pentru relații suplimentare, persoanele interesate pot contacta Direcția de Asistență Socială la nr. de telefon 0368-469995, pe adresa de email dasbv@dasbv.ro sau la sediul din str. Panselelor, nr. 23.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.