Centrul de recoltare a testelor COVID de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Brașov, funcțional din 3 decembrie

Din 3 decembrie, braşovenii au la dispoziţie un nou punct de recoltare a probelor biologice pentru diagnosticarea COVID-19. Acesta a fost amenajat în clădirea Căminului pentru Persoane Vârstnice Noua, situat pe strada Gladiolelor nr. 8, în baza unui protocol încheiat între Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov şi Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Brașov.  

Noul centru a primit autorizația  de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov săptămâna trecută, iar joi a fost montate recoltoarele, astfel încât activitatea să poată începe. Trei cadre medicale au fost detaşate de la DAS să lucreze la recoltarea probelor biologice. 

Conform informaţiilor furnizate de dr. Dan Moraru, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, acest punct este destinat persoanelor cu potenţial de a fi infectate, care beneficiază de trimiteri de la medicii de familie şi se programează în prealabil. 

Reprezentanții Consiliului Județean Brașov au precizat că 300 de kituri de recoltare sunt pregătite pentru cei care au nevoie de testare. Probele vor fi prelucrate în laboratoarele acreditate din Braşov. Recoltările se realizează de luni până vineri, între orele 9.30 – 13.00, iar programările se fac la numărul de telefon 0722/398924, între orele 7.30 – 9.00 şi 14.00 – 15.00. 

„Este salutară colaborarea dintre Spitalul de Pneumoftiziologie şi Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei, în baza căreia a fost deschis acest centru. El vine în sprijinul braşovenilor nevoiţi să se testeze pentru diagnosticarea COVID-19. Vom continua să facem toate demersurile pentru ca domeniul sanitar braşovean să se ridice la nivelul cerinţelor pacienţilor şi la standardele unui act medical de calitate”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea. 

Acest centru de recoltare a început să funcţioneze de joi, 3 decembrie, deşi, în urmă cu peste 2 săptămâni, viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu anunţase că acesta va fi deschis din 16 noiembrie.

Centrul de colectare a probelor pentru teste COVID, de la Noua, se deschide luni. Cine se poate testa aici

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.