Direcţia de Asistenţă Socială distribuie 1.500 de kit-uri de teleasistenţă pentru seniori

Direcţia de Asistenţă Socială Braşov vine în întâmpinarea vârstnicilor din oraş, punându-le la dispoziţie kit-uri de teleasistenţă, prin care să ia legătura cu asistenţii şi să fie ghidaţi. Printr-o decizie a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, proiectul „Bunicii în siguranţă – sistem de teleasistenţă” a fost extins, prin achiziţia a 1.500 de kit-uri noi, care de ieri au început să fie distribuite beneficiarilor.

Inițial prin acest proiect s-a propus o abordare inovativă a îngrijirilor la domiciliu adresate vârstnicilor care sunt ajutați în situații de urgență personală și medicală la o simplă apăsare de buton. 

Mai nou însă, sistemul este aplicat ca o soluție de siguranță pentru persoanele vârstnice aflate în izolare sau cu perioadă limitată de acces în exteriorul locuinței/gospodăriei.  Persoanele vârstnice care doresc accesarea acestui sistem sunt rugate să apeleze Direcția de Asistență Socială Brașov la telverde 0800 420 123 (zilnic în intervalul orar 08:00 – 20:00), pentru a primi kit-ul. Prioritate la accesarea programului au persoanele vârstnice fără aparținători.

Kitul conține un telefon mobil, un abonament lunar de teleasistență și un abonament lunar de telefonie mobilă. Prin intermediul acestei brățări tip ceas din silicon medical dotată cu un buton roșu de panică, rezistentă la apă și conectată wireless la un telefon cu taste mari, vârstnicii pot semnala o situație de urgență prin apăsarea butonului roșu. Semnalul este transmis automat către un dispecerat, iar în funcție de complexitatea și gravitatea situației semnalate, dispecerul va iniția un protocol medical ce va indica acțiunile ce trebuie întreprinse (ex. automedicație, deplasarea unui asistent medical la domiciliul pacientului, transmiterea unei cereri pentru serviciul de ambulanță etc.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.