Dr. Szasz, medic coordonator la Psihiatrie Zărneşt: „Personalul este nepregătit în privinţa măsurilor de protecţie”

Dr. Szasz Titus, medic primar psihiatru, la Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie, care a preluat de la 1 aprilie coordonarea secţiei exterioare de la Zărneşti, după demiterea dr. Simona Simion spune că a găsit aici un personal neinstruit în privinţa măsurilor de protecţie îmotriva CoVID-19. 

 „La sosirea mea pe Sectia Cronici a SCPN BV am constatat ca personalul este nepregatit in privinta masurilor de protectie si nu purta echipament minimal de protectie. Am dispus ca toata lumea sa poarte masti si manusi de protectie, sa fie limitat accesul intre sectii. Poarta de acces a spitalului era deschisa, am dispus sa fie inchisa, sa nu intre nimeni, sa se faca control strict la usa de intrare in spital. Am dispus sa se limiteze accesul intre etajele si aripile etajului, supravegherea pacientilor, a circulatiei acestora, avand in vedere particularitatile patologiei psihiatrice (lipsa constientizarii pericolului actual, colaborarea refractara a unor pacienti) in contextul afectiunilor severe pe care la prezinta. Am refacut graficul de lucru al personalului astfel incat personalul sa lucreze in ture mai lungi, aceasta pentru a scadea numarul de intrari si iesiri din spital si a reduce astfel riscul de contaminare, de asemenea pentru a decongestiona sectia”, a precizat dr. Szasz

Medicul coordonator de la Zărneşti aminteşte că în această secţie, personalul medical lucrează cu foarte mulţi pacienţi care nu înţeleg pericolul actual  într-un spaţiu restrâns, iar riscurile sunt astfel foarte mari. 

„Vreau sa multumesc pe aceasta cale colegilor din personal care se mobilizeaza si implica activ si care trebuie sa munceasca in conditii grele, foarte stresante pe o durata de timp mult prelungita. De asemenea trebuie sa multumesc voluntarilor care ne-au sarit in ajutor, care au asigurat mancare calda personalului ramas in spital sau aflat in autoizolare, celor care ne-au pus la dispozitie materiale de protectie pe termen lung”, se mai arată într-un comunicat de presă transmis de dr. Szasz Titus.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.