FOTO. Pârâul Graft a intrat în curăţenia de primăvară, pe zona de După Ziduri

Lucrările de salubrizare a pârului Graft, în zona După Ziduri, au început de azi, Municipalitatea încercând să le coreleze cu cele de amenajare a piaţetei care va lega Piaţa Sfatului de zona de După Ziduri.

Aceasta nu este prima încercare de salubrizare a pârâului Graft, După Ziduri, o problemă importantă  apei care curge în zonă fiind legată de mirosul de dejecţii, având  în vedere că unele canalizări din cartierul Şchei se varsă direct în pârâu.  De altfel, potrivit declarației reprezentantului Companiei Apa Brașov, Cristian Stoian, marți au început și lucrările la rețeaua de canalizare din Şchei, tocmai pentru a înlătura ceastă problemă care există de ani de zile. „În primă fază se va realiza rețeaua de canalizare, apoi se vor face racordurile, astfel încât să nu se mai deverseze ape uzate în pârâu”, a explicat Cristian Stoian.

„După cum reaminteam și săptămâna trecută, întreaga zonă După Ziduri este într-un proces de transformare. În această vară sper să finalizăm două dintre investițiile importante din aceată zonă, reabilitarea fostului cinematograf Popular și amenajarea piațetei care face legătura dintre Piața Sfatului și aleea După Ziduri. Din această săptămână am demarat și lucrările de salubrizare a Graftului, astfel încât, o dată cu finalizarea lucrărilor de salubrizare și a investițiilor, întreaga zonă va deveni atractivă. Deja am demarat discuțiile cu o organizație culturală, care s-a arătat interesată în crearea unui parc cultural în această zonă, iar în luna mai ne vor prezenta propunerile lor în acest sens. Pentru a putea realiza lucrările de salubrizare, suntem nevoiți să blocăm accesul pietonal pe aleea După Ziduri în următoarele săptămâni, astfel încât lucrările să nu pună în pericol pietonii. Sper ca odată cu finalizarea tuturor lucrărilor, brașovenii și turiștii să redescopere farmecul acestei zone și să existe o nouă spațiu de petrecere a timpului liber, cu multe oferte de activități culturale” a declarat primarul George Scripcaru.

Proiect cultural complex pentru zona După Ziduri, propus de Asociaţia Amural

Deocamdată pentru zona După Ziduri, există un proiect propus comunităţii braşovene, de Asociaţia Amural. Proiectul prevede protejarea cadrului natural, în paralel cu transformarae zonei într-un pol cultural al oraşului. Planul AMURAL include o zonă de „teatru în aer liber”, promenada, o „balustradă smart” pe malul Graftului, valorificarea turnurilor şi bastioanelor, dar şi accesibilizarea zonei, fără a intra însă prea mult în aspectul natural al pădurii din mijlocul oraşului. (PROIECTUL COMPLET, AICI)

O parte dintre acestea sunt realizate în partenerat cu Municipalitatea,  pentru altele însă, Amural caută sprijin din partea comunității. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.