George Scripcaru, achitat de prima instanță în „dosarul Tetkron”

Primarul Brașovului, George Scripcaru, a fost achitat vineri „dosarul Tetkron”, în care a fost acuzat de fapte de corupție, după un procesare început în anul 2016, perioada în care au fost 10 termene de amânare. Sentința nu este definitivă și poate fi atacatădde procurori în 10 zile. 

În aceeași cauză au fost judecați Adina Durbacă, viceprimar al Brașovului la acea vreme – pentru instigare la tentativă de abuz în serviciu, Silviu Calin Pop, administratorul firmei care ar fi fost favorizată de Primaria Brașov – pentru complicitate la abuz în serviciu, uz de fals, dare de mită și spălare de bani, Attila Radnoti, director al Direcției Tehnice a Primăriei Brașov – pentru abuz în serviciu și uz de fals, Liliana Horga, director executiv adjunct al Direcției Tehnice a Primăriei Brașov – pentru abuz în serviciu, uz de fals și tentativă de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, în perioada 2010-2011, reprezentanții SC CET SA și Tetkron SRL, societăți având ca unic asociat municipiul Brașov, au încheiat contracte de vanzare-cumparare sau prestări servicii cu o firmă privată care furnizează energie termică, prin încălcarea normelor legale.

Potrivit procurorilor, în perioada 2010-2011, reprezentanţii SC Cet SA şi Tetkron SRL, societăţi având ca unic asociat municipiul Braşov, au încheiat contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii cu o firmă privată care furnizează energie termică, prin încălcarea normelor legale.

 În acest dosar, primarului municipiului Braşov, George Scripcaru,  a fost acuzat de atribuirea unui contract privind reţeaua de termoficare unei firme care nu îndeplinea condiţiile legale, prejudiciind astfel bugetul local cu 1,9 milioane de lei, precum şi pentru că ar fi luat mită 400.000 de lei de la administratorul societăţii, constând în materiale electorale pentru alegerile locale din 2012.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.