Greșeală penală: ​un consilier local a postat pe Facebook lista medicilor confirmați pozitiv cu coronavirus la spitalul din oraș

Un consilier local din Câmpulung Moldovenesc s-a ales cu dosar penal dup[ ce a postat pe Facebook o listă cu personalul medical al spitalului din localitate infectat cu coronavirus.

Potrivit Monitorul de Suceava, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”. Sesizarea a fost făcută din oficiu de către polițiștii din Câmpulung Moldovenesc, care au constatat că la rubrica ”comentarii” ale unei postări din rețeaua Facebook făcută în cursul serii de vineri, exista o listă cu numele și prenumele cadrelor medicale din oraș, în dreptul cărora era precizat și rezultatul pozitiv sau negativ al testării.Cel care a postat lista este consilierul local PNL Corneliu Berentan, care a șters apoi postarea. El a declarat că a postat din greșeală lista pe grup, în momentul în care voia să i-o trimită printr-un mesaj privat unei cunoștințe ale sale, mai notează Monitorul de Suceava.

Spitalul Municipal Fălticeni a fost închis parţial, iar cel din Câmpulung Moldovenesc total, pe o perioadă de 14 zile, pentru decontaminare, după ce peste 100 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv la testul COVID-19, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Manuela Trifan.

FOTO cu caracter ilustrativ. 

 

1 Comentariu

  1. Este doar o încercare de intimidare a poliției din Câmpulung Moldovenesc. Un consilier local nu se poate încadra la acel articol din Codul Penal. ”(2) Divulgarea, fără drept, a unor informații secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicității, de către cel care ia cunoștință de acestea, se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.” Cum se poate încadra fapta Consilierului Local la așa ceva? Este o aberație și un abuz care se va lăsa cu neînceperea urmăririi penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.