Secretar de stat în MS: „Autoritățile județene au propus ca spitalul din Făgăraș să preia pacienții COVID-19”

După ce reprezentanții Prefecturii Brașov și Consiliul Județean Brașov au spus că decizia includerii Spitalului Municipal Făgăraș în categoria unităților suport COVID-19 a fost a Ministerului Sănătății, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan a contrazis, într-o emisiune televizată, afirmațiile autorităților brașovene.

„Decizia a fost luată de conducerea DSP Brașov și cu managerul Spitalului Județean Brașov. Am inclus în acestă listă spitalele pe care ei le-au propus din rațiuni epidemiologice și locale și din rațiuni de logistică. Țara Făgărașului nu este un județ distinct al României ci face parte din județul Brașov. Decizia s-a luat la nivel județean”, a declarat Moldovan.

Pe de altă parte, Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, care de curând a fost detaşată la Ministerul Sănătății, pentru a coordona, alături de alţi specialişti, activitatea în perioada crizei epidemiologice, a declarat luni seara că situația a pornit de la un ordin de ministru în care se regăsea Spitalul Municipal Făgăraș, alături de Spitalul  de Boli Infecțioase. „În respectivul ordin nu se regăsea Spitalul de Psihiatrie și Neurologie şi Spitalul de Pneumoftiziologie. Situația se va reglementa”, a declarat dr. Andreea Moldovan.

Reamintim că zilele trecute conducerea Spitalului Municipal Făgăraș a anunțat că nu este de acord ca pacienții cu noul coronavirus să fie transferați de la Brașov la Făgăraș.  Ulterior,  prefectul Brașovului, Cătălin Văsii a declarat:

„Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov a făcut o analiză şi a înaintat Ministerului Sănătăţii propunerile pentru spitalul suport COVID-19 din judeţul Braşov, pe listă fiind Spitalul CF Braşov (specialităţi medicale), Pavilionul Tractorul al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov (specialităţi chirurgicale şi ATI), Pavilionul Central al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, spaţiu complet separat de restul circuitelor unităţii sanitare – pentru pacienţii COVID-19 cu infarct miocardic. În concluzie, desemnarea Spitalului Municipal Făgăraş drept spital suport COVID-19 este o decizie a Ministerului Sănătăţii, iar acuzele doamnei preşedinte al Consiliului de Administraţie al acestui spital (Mariana Câju-n.r.) aduse prefectului judeţului Braşov nu au nici un corespondent în realitate”.  

Pe de altă parte, referitor la situația din spitalele din județul nostru, Horațiu Moldovana declarat ferm:

„Brașovul nu este în situația Sucevei, iar dacă lucrurile evoluează, putem reevalua situația din județul Brașov, iar acest lucru poate fi făcut în zilele următoare”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.