Încep să vină noile troleibuze la Brașov. Primul este așteptat săptămâna viitoare

Primul troleibuz polonez Solaris este așteptat la Brașov săptămâna viitoare și va fi introdus pe linia 2 (Rulmentul – Livada Postei).  Potrivit directorului RATBv, George Cornea, primul troleibuz va fi încărcat astăzi pe platformă, de la Uzina Skoda din Plzen (Cehia) – unde a fost montat motorul și s-a făcut rodajul – și va avea nevoie de câteva zile pentru a ajunge în România. „Toate troleibuzele sunt gata și vor fi livrate în perioada următoare”, a mai spus Cornea. 

Cele 26 de troleibuze sunt cumpărate de la firma poloneză Solaris Bus&Coach SA. Valoarea totală a contractului este de peste 92 milioane lei inclusiv TVA. Finanţarea nerambursabilă pentru achiziţia celor 26 troleibuze este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, prin proiectul „Achiziţia de mijloace de transport public- troleibuze” depus de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) în parteneriat cu Municipiul Braşov. 

Troleibuzele sunt model „Solaris Trollino 18“, de 18 metri, articulate, având o capacitate de 137 de locuri, dintre care 40 pe scaune. Vehiculele vor circula pe liniile RATBV cu indicativul 1, 2, 6 și 31. Troleibuzele sunt dotate și cu acumulatori, astfel ca vor putea circula 5 km fără a se alimenta de la liniile de contact.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.