7 cadre medicale de la Spitalul de Psihiatre şi Neurologie, infectate cu CoVID-19

7 cadre medicale de la Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie din Braşov,  asistente şi infirmiere de pe aceeaşi tură, au primit o veste rea în ultima zi de izolare, într-un hotel, chiar înainte să plece acasă. Şase dintre ele au ieşit pozitiv la testul pentru infectarea cu noul coronavirus, iar a şaptea aştepta noul rezultat după ce ultimul test a fost neconcludent, potrivit monitorulexpres.ro. 

„Şase dintre colegele noastre care se aflau în izolare la un hotel din Braşov au fost găsite pozitiv! O alta aşteaptă un nou rezultat. Dar, din păcate, probabil, e tot pozitiv. Noi am încheiat azi (miercuri n.r.) tura de o săptămână la spital şi acum trebuie să mergem în izolare, 14 zile, la acelaşi hotel. Sincer, îmi este teamă să merg acolo, pentru că nimeni nu dezinfectează. E inconştienţă! Unele dintre noi se gândesc să-şi închirieze pe banii lor, ceva în oraş, izolat, până putem reveni în familie. Şi la spital, am stat la grămadă în dormitoare! În ritmul ăsta, şi noi o să devenim pacienţi!”, a declarat ieri, pentru Monitorul Expres, un cadru medical de la Spitalul Clinic de Neurologie şi Psihiatrie.

Managerul Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie, dr. Nicuşor Bîgiu a confirmat, în această dmineaţă, că există şase cazuri pozitive la testarea CoVID-19, iar un al şaptealea test are rezultat neconcludent. Este vorba despre 4 asistente şi 3 infirmiere, după cum a confirmat şi dr. Bîgiu, care spune că testele au fost făcute în cea de a 11-a zi de izolare, din perioada de 14 zile pe care  angajaţii o petrec la hotel,  după fiecare tură de 7 zile, conform procedurii.

La ultima informare oficială a autorităţilor, respectiv sâmbăta trecută, la vizita ministrului Sănătăţii Nelu Tătaru, acesta a declarat că în judeţul Braşov 46 de cadre medicale au fost testate pozitiv la infecţia cu CoVID-19. 

Aceeaşi cifră se regăseşte azi şi în statistica Federaţiei Solidaritatea Sanitară din România, la nivelul judeţului Braşov, însă nu sunt incluse şi cazurile noi despre care vorbeste cadrul medicale de la Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie. Cazurile prezentate de „Solidaritatea Sanitară” sunt de la Spitalul Judeţean (13), Serviciul de Ambulanţă (10), Spitalul Municipal Codlea (3), Spitalul de Psihiatrie şi Neurologie (3), Spitalul Militar „Regia Maria” (2), Maternitatea Braşov (1), Spitalul de Boli Infecţioase (1) şi alte 13 în unităţi nespecificate. Pe baza acestor cifre, Federaţiei arată că rata de infectare în rândul cadrelor medicale, la Braşov, este de 11%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.