Județul Brașov are 10 paturi ATI pentru pacienții COVID-19. Ele funcționează, dar nu au primit avizul de la DSP Brașov

Săptămâna trecută, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, Călin Mișarcă, a anunțat că la acestă unitate au fost amenajate 10 paturi ATI pentru tratarea cazurilor grave de pacienți infectați cu noul coronavirus. Aceste au fost instalate la parter, într-o zonă complet izolată.

De asemenea, reprezentantul spitalului a anunțat tot săptămâna trecută, la noul sector ATI de la „Județean” a fost adus primul pacient grav. Chiar dacă aceste paturi există și sunt singurele din județul Brașov destinate cazurilor grave, „Sectorul ATI pentru COVID” nu a trecut de etapa birocratică. Mai exact, potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Județean Brașov, „până la această dată, unitatea sanitară nu a primit avizul Direcției de Sănătate Publică Brașov”. 

În anexa 1 a Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, emis de președintele României,  se arată că „pe perioada stării de urgență, modificările de structură din cadrul unităților sanitare se vor aviza de către direcțiile de sănătate publică locale în funcție de necesitați”

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.