Muzeele, bibliotecă, Școala Populară de Artă și Reduta intră în șomaj tehnic. Angajații Consiliului Județean vor lucra după program scurt, cu salariu diminuat

Muzeele din Brașov, Biblioteca Județeană George Barițiu, Centrul Cultural Reduta și Școala Populară de Arte intră în șomaj tehnic. Având în vedere că în aceste zile, instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Brașov nu pot funcționa din caua epidemiei de CoVID-19, angajații acestora au fost trimiși temporar în șomaj tehnic.

De asemenea, angajații din structura Consiliului Județean vor lucra cu un program redus, iar salariile vor fi plătite ca atare. Mai exact, președintele CJ, Adrian Veștea, a anunțat azi că angajații administrației publice locale vor lucra 32 de ore pe săptmămână, față de 40 cât aveau în contract, programul zilnic fiind redus cu 2 ore. Astfel, și salariul va fi redus la 80%.

Este și un gest se solidaritate dar și o măsură de management responsabil, susțineAdrian Veștea.

„Trebuie să facem aceste diminuări acum, pe cât se poate, pentru că în această perioadă nici economia județului Brașov nu produce, astfel că vom ajunge să primim și sume mai mici din cotele defalcate. (…) Este o dovadă de solidaritate. Nu sunt momente plăcute prin care trecem. Le-am comunicat colegilor această decizie, colegii au înțeles, este maximul ce putem face acum, conform Codului Muncii. Sunt lucruri care țin de conștiința fiecăruia și cred că era de responsabilitatea mea să iau o astfel de decizie de management, ca să nu punem în pericol nici investițiile importante pe care le avem”, a declarant Adrian Veștea.

Singurii ale căror salarii și programe de lucru rămân neatinse în această perioadă sunt asistenții sociali angajații din centrele de plasament aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.