MĂSURI COVID-19. Asociațiile de proprietari din Braşov vor dezinfecta spațiile comune din blocuri. Municipalitatea a început să distribuie pastile clor și mănuși

Primăria Brașov a început distribuția soluțiilor de dezinfecție către asociațiile de proprietari din muncipiul Brașov. Astfel, municipalitatea va pune la dispoziția fiecărei asociații cantitatea necesară pentru dezinfecția ușilor de acces în scara blocului, a balustradelor, a liftului, a pavimentului și scărilor, precum și pentru a avea o zonă, la intrarea în bloc, cu soluție pentru dezinfecția încălțămintei. Totodată, asociațiile de proprietari vor primi mănuși și măști de protecție pentru a asigura operațiunea de dezinfecție pe fiecare scară.

,,Odată cu aprobarea Orodnaței militare nr. 4, am început o analiză la nivelul municipiului Brașov pentru a vedea care este cea mai bună soluție pentru dezinfecția spațiilor comune de la blocuri, astfel încât această acțiune să se desfășoare cât mai repede și să fie eficientă. Am avut discuții cu asociațiile de proprietari, m-am sfătuit cu doamna doctor Codruța Nemet, medic epidemiolog, am cerut punct de vedere de la Direcția de Sănătate Publică, astfel încât să ne asigurăm că soluția identificată de noi este una realistă și care să aibă impactul scontat. Este o perioadă în care avem mare nevoie de sprijinul asociațiilor de proprietari și, cel puțin cei cu care am discutat, au spus că se vor implica în această acțiune. Fiecare asociație va primi un număr de tablete efervescente de clor, care are efect inclusiv împotriva coronavirusului, de mănuși și măști de protecție, în funcție de numărul de scări din fiecare asociație. Totodată, am rugat-o pe doamna Nemet să ne ajute cu o listă cu recomandările necesare utilizării acestui produs, astfel încât să aibă eficiență maximă. Fiecare președinte sau administrator de asociație va primi o listă cu aceste recomandări, pentru fiecare scară în parte”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru.

Conform declarației edilului, dezinfecția spațiilor se va face de cel puțin doua ori pe săptămână.

Dezinfectantul utilizat este Biclosol, un dezinfectant profesional clorigen sub formă de tablete solide (de circa 3,3g), efervescente, cu conținut de clor activ de 1,5g/ tabletă. Este un produs biocid cu spectru de activitate bactericid, fungicid, micobactericid, virucid, sporicid, utilizat pentru dezinfecția suprafețelor. Acest produs are avizul Ministerului Sănătății, iar Primăria Brașov a solicitat, înainte de începerea distribuirii lui, un punct de vedere de la DSP, care și-a dat acordul pentru utilizarea lui. Mod de utilizare: O tabletă se dizolvă în 10 litri de apă și astfel asigură o eficiență maximă pentru dezinfecție. Timpul de acțiune al soluției dezinfectante este de 15 minute.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.