„Comunitatea autonomă” Țăndărei, oraș închis prin ordonanță militară

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat azi că orașul Țăndărei a intră complet în carantină, după ce au fost confirmate aici 31 de cazuri de infecție. Țăndărei este cea de a doua localitate din România, în care este închisă intrarea sau ieșire, după Suceava.

Potrivit ministrului Vela, din din cei 8 pacienți decedați  în județul Ialomița, 7 sunt din acest oraș. 

„Se instituie carantină pentru localitatea Țăndarei. În localitate, este interzisă intrarea sau ieșirea în alte scopuri decânt transportul de marfa, pentru personele care intră la lucry saă pentru ordine publică, administratie publică, utilitate publică, etc. Măsurile de verificare se realizează de către structurile MAI, în colaborare cu cele ale MApN. Consiliul Județean Ialomița și Consiliul Local vor lua măsurile pentru protecția socială și vor verifica desfășurarea asistenței sociale. Este interzisă intrarea și iesitea prin alte puncte decât cele publice”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela. 

Măsura a fost instituită în contextul în care regulile izolării au fost încălcate cu bună știință de majoritatea locuitorilor din Țăndărei, care nu au ținut cont de reguli și au preferat, mai degrabă, să se „apropie social”, în loc să aplice distanțarea socială impusă. Țăndărei este o localitate cu mulți oameni plecați în străinătate, care în această perioadă au preferat să revină acasă. De asemenea, este un oraș în care comunități puternice de rromi au arătat până acum că nu țin cont de nicio regulă. 

Azi, în România sunt 3631 de cazuri confirmate și 141 de decese, pe fondul infecțiilor cu CoVID-19. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.