Ministrul Sănătății: „La Brașov nu suntem într-un focar ca la Suceava”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni, la Braşov, la începutul unei întâlniri cu autorităţile locale şi directorii de spitale din sistemul de stat şi privat, că judeţul Braşov nu este în situaţia Sucevei, „unde au existat nereguli între partea medicală, populaţie şi administraţia locală”.

„La Suceava au fost o serie de nereguli între partea medicală, populaţie şi administraţia locală. (…) Când am spus partea medicală, m-am referit la management, corpul medical, DSP – care, la un moment s-a pierdut, nu a mai existat, s-au terminat anchetele epidemiologice în desfăşurare, la jumătate şi atunci transmiterea a fost comunitară, extinsă, agresivă. (…) Sunt realităţi în teren care, odată cu reaşezarea unor achiziţii de materiale sanitare de protecţie, izolarea la domiciliu, ar trebui ca aceste focare să fie limitate. Un focar mare este unul în care se pierde controlul. (…) Nu suntem nici la Braşov, Arad, Constanţa în astfel de focare”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Acesta a menţionat, totodată, că la Suceava, oraşul fiind în carantină, iar Spitalul Judeţean sub conducere militară, se încearcă „recâştigarea controlului”, prin limitarea focarului.

În județul Brașov erau ieri 156 de cazuri confirmate de CoVID-19, dupa cum a spus ministrul Sanătății. Unele probleme au apărut însă în unele comunități sărace, în a controla situația cetăteților reveniți din străinătate, din zone rosii. Aceștia nu conștientizează pericolul de raspândire al coronavirusului astfel că nici nu respectă regulile autoizolării, fiind o adevărată „bombă cu ceas” în localitățile lor. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.