Pompierii brașoveni au un punct de lucru la Homorod. De aici se va putea interveni mai repede în zona Rupea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brașov în colaborare cu Primăria Homorod și Consiliul Județean Brașov au inaugurat în 6 aprilie un punct de lucru în localitatea Homorod.

Punctul de lucru a fost amenajat în urma numeroasele solicitări din zona respectivă pentru a interveni la diferitele situații de urgență (accidente rutiere, incendii, urgențe medicale). De asemenea s-a avut în vedere și faptul că cea mai apropiată subunitate a ISU se află în orașul Făgăraș sau municipiul Brașov, iar intervențiile în unele dintre localitățile din aceasta zona erau efectuate de ISU Mureș și ISU Harghita.

Noul punct de lucru este în subordinea Detaşamentului de Pompieri Făgăraș. Aici vor fi relocat, într-o primă etapă o autospecială cu apă și spumă cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD, un autocamion și o motopompă care vor fi deservite de șapte subofiţeri.

Punctul de lucru de la Homorod va deservi orașul Rupea și comunele Homorod, Cața, Bunești , Racoș, Hoghiz, Ticușul Vechi.

Dacă timpul mediu de intervenţie era de peste 40 minute pentru zonele cele mai îndepărtate din nordul județului, prin înfiinţarea acestui punct de lucru se va reduce.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.