Teste COVID-19 pentru polițiștii, pompierii, jandarmii și ambulanțierii din Făgăraș

După ce au fost testați medicii Spitalului Municipal Făgăraș, de miercuri a început și testarea polițiștilor, pompierilor, jandarmilor și ambulanțierilor din Făgăraș și Victoria Asta pentru că și aceștia sunt în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus. Potrivit site-ului fagarasultau.ro, din analizarea probelor, toate testele sunt negative. De precizat că la Făgăraș se folosesc testele rapide, nu cele Real Time PCR.

„Am luat această decizie, de testare a celor din prima linie, pentru a nu aduce acest virus la Făgăraș, pentru că până în acest moment, din testele pe care l-am făcut, nu există niciun infectat în Țara Făgărașului. Practic, noi testăm toți pacienții care se prezintă la CPU, am testat toți medicii și personalul medical și auxiliar din spital, am izolat pacienții de la Centrul de Dializă împreună cu tot personalul medical la pensiuni și acum, am considerat că testarea celor din prima linie este foarte importantă, pentru că aceștia merg în centrele de carantină și de asemenea, unii au legătură cu spitalul: SMURD-ul, Ambulanța și Poliția, chiar și jandarmii. Și atunci, riscul de a aduce acest virus la spital este foarte mare. Am testat astăzi personal de la SMURD, de la Poliție și Jandarmerie, o parte. Niciun test până în acest moment nu a ieșit pozitiv, deci toți sunt negativi. Continuăm în zilele următoare să testăm jandarmii, polițiștii din Poliția Națională, de la Poliția Locală, personalul de la Ambulanța Făgăraș, Victoria și dorim să testăm și pe cei de la Ambulanța Rupea, pentru că și de acolo mai vin uneori ambulanțe la Făgăraș”, a declarat președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Făgăraș, Mariana Câju, pentru  fagarasultau.ro.

Pe de alta parte, dr. Mihaela Pandrea, managerul Spitalului Municipal Făgăraș, a precizat că miercuri „au fost testați angajați ai Poliției, ai Jandarmeriei, Pompierilor, o  parte, iar mâine vor ajunge angajații Ambulanțelor din Făgăraș și Victoria. Până acum, toate testele au ieșit negative. Sperăm că o să rămână la fel și în continuarene”.
La Făgăraș, în autoizolare sunt 136 de persoane și în carantină, 45. Nicio persoană din Făgăraș și Țara Făgărașului nu a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.