Brașovul nu mai are niciun pat de ATI pentru pacienții cu COVID. În toată țara mai sunt doar 12 paturi libere

Sâmbătă, în spitalele din România erau libere doar 12 paturi la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, fiind județe, precum Iași, Cluj, Timiș, Brașov, în care nu este disponibil niciun loc la ATI pentru persoanele infectate cu noul virus.  Județul Brașov anunța la începutul săptămânii că are cinci paturi libere la ATI pentru pacienții cu COVID. 

 
În județul Brașov, Spitalul Clinic Județean de Urgență are 14 paturi operaționale pentru pacienții infectați cu coronavirus, alte 3 fiind la Maternitate, 5 la Spitalul Militar, 2 la Spitalul de Copii,  iar 2 la Spitalul municipal Făgăraș. (DETALII AICI).
 
Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.251 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1195 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. 
La nivel național sunt libere 12 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.
 
În București sunt avizate de DSP 265 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, iar la acest moment sunt 3 paturi libere.
 
Situație paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19, altele decât cele rezervate persoanelor cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
  • București – 3
  • Constanța – 2
  • Galați – 1
  • Harghita – 2
  • Sibiu – 4
Autoritățile spun că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. 
„Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, mai arată autoritățile.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.