Un director din Ministerul Sănătății a fost confirmat pozitiv cu CoVID-19. Ministru Tătaru și-a refăcut și el testul

Constantin, directorului Direcției Control și Integritate din cadrul Ministerului Sănătății, a fost depistat pozitiv la COVID-19. Informația a fost confirată de Grupul de Comunicare Strategică. 

Acesta se află internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. În acest caz s-a început ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți. Între timp, în cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate măsuri de dezinfecție. În această dimineata, și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru i-au fost prelevate probe pentru un nou test COVID-19, a anunțat GCS, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică Brașov. În prezent, ministrul Sănătății este în așteptarea rezultatului. 

UPDATE 13.46  Ministrul Sănătății, Nelul Tătaru, a anunțat că rezultatul său la testul pentru COVID-19 este negativ. El spune că va fi testat din nou, în patru sau cinci zile, precizând că nu are motive, deocamdată, să stea în izolare.

„Rezultatul este negativ. Nu am avut contact direct. Ancheta epidemiologică va arăta și celorlalți rezultatul. Ancheta epidemiologică va evidenția numărul de persoane cu care a intrat în contact”, a spus Nelu Tătaru, la Digi 24.
 
Ministrul a menționat că va avea loc o re-testare: „Voi repeta testul. Testul în primele zile este negativ, în general. Neavând contact, bănuiesc că voi fi tot negativ. În momentul de față, nu am motive sa stau în izolare. Dacă voi fi izolat, voi sta la minister”, a spus Nelu Tătaru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.