Al patrulea medic din România moare după o infecţie cu COVID. 2625 de cadre medicale, confirmate cu coronavirus

Sursa foto: FB-Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - SUUB

Dr. Cătălin Bărbulescu este cel de al 11-lea cadru medical din România care moare după ce a fost confirmat cu infecţia cu COVID-19. Dintre cei 11, patru sunt medici. 

Dr. Cătălin Bărbulescu avea 65 de ani, era chirurg şi specializat în chirurgie toracică şi lucra la Spitalul Universitar din Bucureşti din 2004. Din datele prezentate până acum de unitatea medicală el fi luat coronavirusul chiar de la o pacientă.  

„Colegul nostru, dr Cătălin Bărbulescu, a încetat din viață aseară. Gândul nostru să urmărească permanent de acum acest om bun. Spitalul Universitar de Urgență suferă azi prima pierdere în această lupta cu vremurile”, a anunțat spitalul marți, pe pagina de Facebook a unității medicale.

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au precizat că medicul era pozitiv la COVID-19. El suferea de mai multe afecțiuni: boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), hepatită C, diabet, sechele de tuberculoză, au declarat surse medicale pentru HotNews.ro. Doctorul a fost internat inițial la Institutul Matei Balș, iar din 7 mai se afla la Institutul Marius Nasta, unde luni seară s-a produs decesul, au precizat sursele citate. 

Conform datelor furnizate marți de Grupul de comunicare strategică, la nivel național, sunt infectate cu coronavirus 2.625 de persoane din rândul cadrelor medicale și al personalului auxiliar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.