Ambulanțier doborât de coronavirus! Este al șaptelea cadru medical decedat pe fondul CoVID-19

Un ambulanțier în vârstă de 60 de ani, din Suceava, a murit din cauza coronavirusului, a declarat, duminică, pentru Mediafax, Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, potrivit Mediafax.
 
Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a declarat că ambulanțeirul avea și alte patologii și funcția respiratorie a cedat.
 
„Este vorba de o persoană de 60 de ani, cu o patologie asociată evidentă. A venit în compartimentul de terapie intensivă, a fost ventilat, dar din nefericire funcția lui respiratorie a cedat”, a spus medicul.
 
Ambulanțierul fusese testat pozitiv pe 20 aprilie şi a fost iniţial internat în Secţie de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, apoi transferat la Iași, când starea lui de sănătate s-a deteriorat.
 
Acesta este al șaptelea cadru medical mort din cauza coronavirusului, de la începutul epidemiei în România. Una dintre cele șapte victime este o asistentă medicală de la Spitalul Militar „Regina Maria” din Brașov
 
Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în România, una din 10 persoane infectate este din sistemul sanitar. 
 
Cele mai multe dintre cazurile de infectare cu noul coronavirus – 21,3% și cele mai multe decese din această cauză – 18,6% s-au înregistrat în Suceava, potrivit ultimei raportări a INSP.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.