Avioane, trambuline, tobogane, tiroliene. Cumpărături de 3,3 milioane lei pentru parcurile și locurile de joacă din Brașov

Primăria Brașov achiziționează echipamente pentru parcuri și locuri de joacă, în valoare de 2,8 milioane de lei fără TVA (peste 3,2 milioane, cu TVA). Pe lista de „cumpărături” se află, printre altele, castele, leagăne, tobogane, tiroliene, dar şi două avioane de 4,5 metri, care vor fi montate în două locuri de joacă din Brașov.  

„Astăzi am lansat licitația pentru achiziția de elemente pentru amenajarea de noi locuri de joacă și completarea sau înlocuirea echipamentelor existente. Având în vedere că una dintre primele industrii care s-au dezvoltat la Brașov secolul trecut a fost cea aeronautică, dar și dezvoltarea acestui sector de producție din această perioadă, ne-am gândit ca, pe lângă locul de joacă aeronautic din centrul civic, dezvoltat cu sprijinul celor de la Premium Aerotec, să mai achiziționăm alte două avioane care să îi bucure pe copii! Cine știe, poate așa își vor dori să ajungă să piloteze sau să construiască avioane”, a declarat primarul George Scripcaru.

Ofertele pentru aceste echipamente destinate parcurilor şi locurilor de joacă pot fi depuse până pe 2 iunie, la ora 15.00, criteriul de atribuire stabilit pentru acest contract este economic. Determinarea câştigătorului se va face prin aplicarea criteriului calitate-preţ, în sensul în care pentru preţul cel mai scăzut se acordă 80 de punct, iar pentru perioada de ost garanţie acordată produselor, 20 de puncte.

Ce comenzi se fac de 3,3 milioane lei: 

  1. Complex din lemn cu două turnuri – 15 buc;
  2. Complex din lemn cu un turn h = 150 cm -20 buc; 
  3. Complex din lemn cu un turn h = 100 cm – 10 buc; 
  4. Complex figurină avion – 2 buc; 
  5. Ansamblu balansoar pe sistem stâlp h = 300cm -3 buc; 
  6. Rotativă din metal – 10 buc;
  7. Trambulină la sol – 2 buc; 
  8. Tiroliană – 2 buc; 
  9. Spalier din cabluri – 5 buc;
  10. Leagăn din lemn cu două coşuri – 100 buc;
  11. Leagăn din lemn cu două şezuturi – 100 buc; 
  12. Leagăn din lemn tip cuib – 10 buc; 
  13. Elemente pe arc –  50 buc;
  14. Cumpănă pe arcuri duble – 30 buc;
  15. Tobogan polietilenă h=100 cm – 20 buc;
  16. Tobogan polietilenă tub h=200 cm – 6 buc;
  17. Labirint din panouri – 5 buc;
  18. Mini complex din lemn – 50 buc;
  19. Suprafaţă de amortizare cauciucată – 3000 mp;
  20. Bordură din cauciuc pentru rame nisipare 1000 x 150 x 150 mm – 400 ml;
  21. Element tobogan figurină – 25 buc;
  22. Element pod mişcător – 25 buc.

Durata de implementare a contractului va fi de 120 de zile de la data intrării în vigoare, în funcţie de tipul echipamentelor solicitate în caietul de sarcini, la comanda beneficiarului.  

În prezent, Braşovul are 244 de locuri de joacă

În acest moment, în municipiul Brașov sunt funcționale 244 de locuri de joacă, dintre care 46 în incinta grădinițelor, iar 8 în curtea creșelor. O parte din echipamentele achiziționate vor fi amplasate în locurile de joacă ce vor fi înființate în acest an, o parte vor fi utilizate pentru a le înlocui pe cele care nu mai se încadrează în standarde, iar o altă vor fi amplasate în locurile de joacă de la grădinițe și creșe. „De exemplu, sunt creșe sau grădinițe pe care le construim sau le extindem, cum este cea de pe Aurora (creșa n.n.) sau cea de pe Tudor Vladimirescu (mansardare grădiniță n.n.) și acolo va trebui să amplasăm echipamente noi adaptate fiecărei grupe de vârstă. În cazul altor unități de învățământ, aceste echipamente s-au deteriorat și le vom înlocui cu altele în această vară, pentru ca la începutul noului an școlar, copii să găsească totul în ordine ”, a declarat primarul George Scripcaru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.