Terminal pentru transportul public din Brașov, la Gara Mare. Va costa peste 3 milione de euro și va fi gata în 2022

Din 2022, la Gara CFR Brașov va exista un terminal modern pentru transportul public din municipiul Brașov. Conform proiectului, acesta va avea 7 peroane acoperite, dar și o parcare cu o capacitate de 7 locuri pentru autoturismele deținute de persoanele cu dizabilități. De asemenea, va fi amenajată amenajare o sală de așteptare cu 2 accese (unul principal și unul secundar), în care vor exista 4 ghișee pentru bilete și birouri de informare a călătorilor. Nu în ultimul rând vor fi amenajate grupuri sanitare pentru angajați și călători, unele dintre ele fiind adaptate pentru persoanele cu dizabilități. Nu vor lipsi nici birourile (în număr de 4), spațiile tehnice și alte anexe. În exterior, proiectul prevede reamenajarea spațiilor tehnice. 

Potrivit Primăriei Brașov, proiectul face parte dintr-o abordare integrata care vizează promovarea unor comportamente sustenabile de mobilitate urbana. Alături de dezvoltarea infrastructurii care deservește transportul public, autoritatea locala are în vedere implementarea unei politici complexe de mobilitate care vizează înnoirea parcului auto destinat serviciului de transport public. 

Investiția va fi realizată cu bani europeni, contractul de finanțare fiind semnat în 8 mai. Lucrările, au anunțat reprezentanții Primăriei Brașov, vor fi terminate până în data de 31 martie 2022. 

Valoarea   totală a proiectului este de 14.345.209  lei, din care valoarea finanțării nerambursabile  este de 14.006.431 lei, adică peste 3 milioane euro. Municipalitatea brașoveană va plăti o contribuție de 2% din valoarea eligibilă, adică 285.845  le, dar va acoperi și costurile neeligibile, în valoare de 52.932 lei. 

 Primarul Brașovului, George Scripcaru, susține că acest terminal „a fost realizat pentru ca  turiștii, dar și navetiștii, să fie interesați să utilizeze ca mijloc de transport spre Brașov trenul și apoi mijloacele de transport în comun. Noi facem tot ce depinde de noi pentru ca transportul spre Brașov să fie cât mai atrăgător pentru cei care vin cu treabă sau în concediu la Brașov, dar sper ca și CFR să implementeze proiectul de modernizare a gării”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.