Col. Derioiu, medic la Spitalul Militar Braşov, şi-a încheiat misiunea la Suceava, stingând focarul epidemiologic din Spitalul Judeţean

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, vineri, că echipa militară de conducere a Spitalului Judeţean ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava , coordonată de colonelul Daniel Ionuț Derioiu, medic la Spitalul Militar din Brașov, şi-a încheiat misiunea, ministrul Nicolae Ciucă transmiţându-le mulţumiri cadrelor medicale civile pentru modul în care au colaborat. 

„Civilii şi militarii au luptat umăr la umăr cu un inamic nevăzut, dar redutabil. În astfel de momente, în condiţii, practic, de război se consolidează echipe. Doar împreună vom ieşi mai puternici din această luptă cu COVID-19”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat al MApN.

Echipa militară a predat joi conducerea spitalului unei echipe manageriale civile, aleasă de consiliul medical al unităţii sanitare.

Colonelul Daniel Ionuţ Derioiu, medic la Spitalul Militar de Urgenţă „Regia Maria” din Braşov, a fost cel care asigurat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava. Acesta a declarat că a predat managementul unor medici valoroși, „aleși de colegii din consiliul medical din care făceau parte, care i-a învestit cu încrederea că vor duce mai departe procesul de conducere a spitalului”.

„Una dintre cele mai mari victorii pe care le-am înregistrat a fost faptul că, în ultima lună, au fost asistate 47 de nașteri în condiții normale sau de urgență, atât pentru gravide covid cât și non-covid”, a mai precizat colonelul medic Derioiu.

foto: Montorul de Suceava

În prezent, spitalul este funcțional și poate oferi servicii medicale pentru pacienții bolnavi de COVID-19 și poate asigura rezolvarea unora dintre urgențele medico-chirurgicale pentru pacienți neinfectați cu acest virus. Circuitele realizate vor permite asigurarea rezolvării tuturor urgențelor non-covid în viitorul apropiat, pe măsură ce personalul medical va reveni la serviciu.

Personalul administrativ al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, prin șefa Serviciului Juridic, Relații cu publicul și Securitate și sănătate în muncă, Dana Mamciuc, a transmis, marți, o scrisoare publică de mulțumire pentru medicii militari care au fost detașați la Suceava pentru stingerea focarului epidemiologic de la spital.
 
De asemenea, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea a transmis că „sunt oameni de calitate aici în Spitalul Județean Suceava și cu siguranță vor stăpâni situația. Deja există un model de lucru, se știu procedurile, care sunt și respectate, și de aceea am convingerea că lucrurile vor fi sub control și după plecarea personalului medical militar”.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.