Spitalul Militar „Regina Maria” din Braşov va fi centru de depozitare pentru vaccinurile anti-COVID

În urma discuţiilor convocate ieri de preşedintele Klaus Iohannis la Platul Cotroceni, Ministerul Apărării Naţionale a primit atribuţii în ceea ce priveşte transportul şi păstrarea viitoarelor vaccinuri anti-COVID, fiind identificate cu această ocazie centrele de depozitare în condiţii speciale a dozelor.  Aceste centre necesită condiţii de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal urmând să fie la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Alte şase spitale militare de urgenţă au fost desemnate drept centre regionale de depozitare. Este vorba despre spitalele militare din Braşov, Timişoara, Craiova, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa. 

Totodată, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre şi aeriene, de la sosirea în ţară a acestora către centrele regionale de depozitare şi va sprijini distribuţia către centrele vaccinare din ţară şi echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

În urma şedinţei de coordonare, a reieşit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună şi coerentă a tuturor instituţiilor responsabile de elaborarea şi implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naţionale şi-a asumat-o în cadrul acestui demers naţional de o importanţă strategică pentru România.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.