Complexul Agrement de sub Tâmpa, programat să intre anul acesta în reparaţii. Investiţia se ridică la 8,61 milioane lei

Închis în 2015, după ce firma Consiliului Judeţean Braşov, Consilprest SRL, a ajuns la concluzia că nu este rentabil, Complexul Agrement de sub Tâmpa ar putea intra în reparaţii anul acesta. Baza este acum în administrarea Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” din Braşov, care vrea să o transforme într-o bibliotecă futuristă, în care oamenii pot citi, se pot relaxa sau pot face sport. 

Deocamdată, proiectul este în etapa aprobării indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea clădirii şi a terenului de sport, o hotărâre de Consiliu Judeţean urmând a fi dezbătută în şedinţa de plen din această lună. Conform proiectului, vor fi realizate lucrări de reabilitare a spaţiilor interioare şi exterioare,  astfel încât, în complex să poată fi amenajată o „Bibliotecă altfel”, fără nici o modificare de recompartimentare interioară.

 Valoarea totală a proiectului este de 8.619.770 lei  cu TVA, lucrările se vor derula în două etape, iar termenul de finalizare este estimă la 24 de luni. 

Prima etapă, gata anul viitor 

Prima etapă, cu o valoare estimată de 4.572.769  lei cu TVA, ar urma să înceapă în acest an şi să se încheie anul viitor. În acestă etapă se va realiza sistemul de dren, vor fi refăcute finisajele interioare deteriorate și o parte din acoperişul tip terasă, lucrările exterioare de instalații. De asemenea, este prevăzută verificarea instalaţiilor existente, o parte din instalațiile sanitare interioare, ce cuprinde dotări pentru băi, o parte din instalațiile electrice interioare. Totodată, se va reface sistemul de evacuare a apelor pluviale și înlocuirea receptoarelor de pe terase. Se va reface suprafaţa terasei și se va hidorizola corespunzător cu membrană PVC şi se vor înlocui bordurile prefabricate din beton în spaţiul exterior, unde este cazul. După această etapă, clădirea va deveni funcţională. 

A doua etapă, cu o valoare estimată de 4.047.001 lei cu tot cu TVA, va începe după ce vor fi recepţionate lucrările la prima etapă. În această etapă se vor reface celelalte terase, stadionul de fotbal, bordurile exterioare, finisajele bazinului de înot și mare parte din instalații sanitare interioare, instalațiile cu privire la încălzirea patinoarului, instalațiile aferente încălzirii în pardoseala a bazinului de înot, instalațiile hidraulice ale bazinului de înot, restul instalațiilor electrice interioare, precum și instalațiile de ventilații și climatizare. „În această etapă se regăsesc majoritatea articolelor de instalații, întrucât, înlocuirea acestora nu este absolut necesară în primă fază, complexul putând începe activitatea şi în condițiile prezentate în prima etapă. Se vor reface suprafețele teraselor rămase și se va hidroizola corespunzător cu vată minerală”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre de Consiliu Judeţean. 

Complexul Agrement Tâmpa este un imobil edificat în anul 1980 si renovat în perioada 2009-2014. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.