Noua creşă din cartierul Tractorul-Coresi, estimată la 7,3 milioane lei. Unitatea va fi construită pe un teren donat de dezvoltatorul imobiliar

Studiul de fezabilitate pentru creșa din Tractorul-Coresi a fost finalizat, iar indicatorii tehnici-economici vor fi supuși aprobării în următoarea ședință a Consiliului Local.  Potrivit viceprimarului municipiului Brașov, Costel Mihai, creșa va fi construită pe str. Turnului nr. 5, pe un teren cu suprafața de 3.176 de mp pus la dispoziție de un dezvoltator imobiliar din zonă, clădirea urmând să aibă 64 de locuri pentru copii.

„Dincolo de a avea o funcțiune socială, o creșă înseamnă un prim pas în educația timpurie a copiilor și trebuie să îi acordăm atenția care se cuvine, în dezvoltarea celor mici, în primii ani de viață. Personal, am susţinut întotdeauna crearea acestor unităţi de educaţie timpurie şi îmi doresc ca în cel mai scurt timp să pornim lucrările şi la această creşă nouă din Tractorul-Coresi, la care am finalizat studiul de fezabilitate”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Conform indicatorilor tehnico-economici care vor fi supuşi aprobării CL şi datelor din studiul de fezabilitate, investiţia pentru creşa din Tractorul-Coresi este estimată la o valoare aproximativ 7,3 milioane lei fără TVA, proiectul fiind implementat în 21 de luni (3 luni pentru proiectul tehnic şi documentaţie + 18 luni pentru execuţie).

Viitoarea clădire de pe str. Turnului nr. 5 va avea cu suprafaţă construită de 1.546 mp, 780 mp amprenta la sol şi regim de construcţie D+P+1. Unitatea va oferi 64 de locuri de creşă, toate la parter, respectând astfel normativele stricte în vigoare, iar la etaj vor fi funcţiuni administrative, a precizat viceprimarul. Creşa va avea o arhitectură modernă şi o cromatică adaptată zonei respective. Faţada va fi izolată cu vată minerală, pentru un consum energetic redus şi finisată decorativ cu cărămidă tip Klinker şi placare cu lemn Trespa. De asemenea, va exisa o curte cu funcţiuni pentru copii cu vârste de 1-3 ani.

„Sperăm ca în acest fel să rezolvăm măcar o parte din solicitările venite din această zonă a oraşului. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, în vecinătatea acestei creșe vom amenaja şi o grădiniţă nouă, pentru a avea ambele tipuri de unităţi de educaţie timpurie necesare unui cartier în continuă extindere, cum este Tractorul. În continuare avem un deficit în ceea ce privește unitățile de educație timpurie- creșe și grădinițe – însă căutăm să identificăm soluții pentru a le acoperi. Avem deja în lucru cea de a noua creșă din municipiu, pe str. Apollo, iar la creșa de pe str. Tudor Vladimirescu, din toamnă vom avea 40 de locuri în plus, prin extindere”, a declarat Costel Mihai, viceprimarul municipiului Braşov.  

În perioada următoare, Primăria Braşov va finaliza tema de proiectare pentru a lansa licitaţia aferentă celei de a zecea creşe din municipiul Braşov, destinate cartierului Bartolomeu-Avantgardern. La fel ca şi creşa din Tractorul-Coresi, şi aceasta va fi construită pe un teren donat de dezvoltatorul imobliar.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.