În primăvară, Complexul Agrement de sub Tâmpa ar putea intra în reparații. Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov caută un constructor

După cinci ani de la închidere, Complexul Agrement, într-o stare destul de avansată de degradare va intra în reparații. Clădirea este acum în administrarea Bibliotecii Județene „George Barițiu Brașov” încă din anul 2018, dar o licitație pentru proiectarea și executarea lucrărilor de reabilitare a fost lansată abia în în 19 noiembrie. Contractul are o valoare estimată de 3,234 milioane de lei, fără TVA, iar firma care va câștiga licitația va avea obligația de încheia etapa de elaborare a documentațiilor tehnice în 3 luni, apoi, în 12 luni trebuie terminate și lucrările.

Practic, având în vedere că termenul de depunere a a ofertelor este 4 decembrie, apoi dosarele depuse de firmele interesate vor fi evaluate, cel mai probabil, lucrările vor începe în primăvara anului viitor.

Printre altele, prin acest contract se vor realiza reparații la terase, având în vedere sunt probleme cu infiltrațiile de apă. De asemenea, dacă va fi nevoie, vor fi realizate lucrări la structura de rezistență. Tot prin acest contract se vor repara scările exterioare afectate de intemperii și va refăcut sistemul de captare a apelor pluviale care se scurg de pe aleile pietonale de sub Tâmpa. 

 De altfel, chiar dacă au fost lucrări de reparații de-a lungul anilor, Clădirea Complexului Agrement de sub Tâmpa nu este într-o stare tehnică tocmai bună. De exemplu, la terase nu au fost calculate foarte bine pantele, astfel apa nu se scurge, motiv pentru care au apărut și infiltrațiile.

După ce se vor termina lucrările de reabilitare, administratorul clădirii, Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov vrea să amenajeze în acest imobil un centru cultural.  

 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.