Directoarea financiar-contabilă a Spitalului de Psihiatrie Braşov, reţinută pentru 30 de zile.

Directorul financiar-contabil al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, Diana Croitoru, a fost reţinută pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzată, de săvârşirea mai multor infracţiuni, respectiv fals intelectual sub forma instigării şi delapidare. 

Magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, între 21.02.202 – 19.06.2020.  Inculpata are drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare. 

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au făcut miercuri percheziții într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la faptul că, în perioada stării de urgență, cadre medicale sau angajați ai unor instituții s-ar fi sustras de la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, solicitând și beneficiind în acest sens, de concedii medicale fictive și de materiale de uz sanitar în interes propriu.

„Ca stare de fapt, din februarie 2020, până în prezent, în calitatea sa de director financiar contabil, suspecta a transferat o serie de produse de uz medical, printre care scutece, măști și mănuși chirurgicale, produse sanitare, medicamente și altele, din inventarul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, în beneficiul și pentru a fi utilizate la căminul de bătrâni Paradisul Montan din localitatea Moieciu, cămin care era administrat de aceeași persoană. Produsele erau transferate cu ajutorul șoferului angajat la unitatea medicală. De asemenea, în luna aprilie, suspecta a divulgat informații confidențiale unor persoane fizice referitoare la starea de sănătate a unei paciente. Tot în luna aprilie a determinat o persoană fizică să obțină în mod ilegal dreptul la concediul medical, efectuând în acest sens și demersuri pe lângă alți medici. Concediile erau luate în mod fictiv, iar suspecta le explica exact care erau pașii de urmat pentru obținerea acestor concedii. Ulterior, efectua demersuri pe lângă medici, pentru a întocmi în fals aceste adeverințe. Doctori care, de altfel, sunt și ei suspecți în această cauză și care sunt cercetați pentru fals intelectual și abuz în serviciu. Suspecta a fost reținută 24 de ore și se efectuează cercetări față de cinci persoane”, a declarat Cătălin Moraru – prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.