După 15 mai te poți tunde la frizerie. Doar dacă ai temperatura sub 37 de grade

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a supus sâmbătă  dezbaterii publice  recomandările pentru activitatea de îngrijire personală, adică frizeriile, saloanele de coafură, pedichiură și cosmetică, ce urmează a se deschide după data de 15 mai.  

Ce reguli ar trebui să fie respecte aceste unități: 

  1.  Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;
  2.  La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37 de grade, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor. Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare; 
  3.  Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mănuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru.
  4. Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.
  5. Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.