FOTO. Testele pentru COVID-19 se pot face și la Spitalul Municipal Săcele. Aparatul Real-Time PCR intră în funcțiune din această săptămână

Spitalul Municipal Săcele a achiziționat un aparat de tip Real-Time PCR necesar testării noului coronavirus care va fi funcțional începând din această săptămână. Modelul adus la Săcele este cel mai performant aparat Real Time PCR din județul Brașov și unul din cele mai perfomante din țară. Aparatul  costă 500.000 de lei și a fost achiziționat cu bani de la bugetul local. 

Săcele este al treilea oraș din județul Brașov care are un astfel de aparat, împreună cu municipiul Brașov și municipiul Codlea.

Aparatul va fi folosit și pentru depistarea altor infecții 

Reprezentanții Primăriei Săcele au precizat ca aparatul va fi foarte necesar și după trecerea actualei pandemii, el putând oferi o gamă largă de testări, pe lângă cele pentru coronavirus, precum testarea tuturor tipurilor ADN/ARN virale și bacteriene în vederea unui diagnostic molecular, în special în hepatite cronice B,C,D,B+C sau infecții cu virusul HIV. 

„Achiziția acestui echipament va avea un impact pozitiv asupra populației, prin faptul că se va putea monitoriza starea de sănătate oferind o gamă mai largă de servicii medicale la Spitalul Municipal Săcele”, a anunțat Primăria Săcele. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.