Încă un cadru medical răpus de COVID-19. Decesul ridică semne de întrebare, pentru că asistenta nu avea nicio altă afecţiune şi era într-o formă fizică bună

O asistentă din Botoşani care a ajutat mai mulţi pacienţi să se vindece de coronavirus a murit sâmbătă, pe fondul infecției COVID-19. Femeia nu avea alte afecţiuni. 

Update:  Informația a fost infirmată oficial de GCS care a afirmat după xâteva zile că deocamdată nu se stie de ce a murit.

***

Stire inițială:

Asistenta medicală Lenuța Buta avea  46 de ani şi lucra la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani. Decesul ei ridică semne de întrebare atât pentru apropiaţi, cât şi pentru cadrele medicale, ea neavând nicio altă afecțiune. Femeia, care era internată de aproximativ două săptămâni la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, era tratată cu Remdesivir, unul dintre cele mai promiţătoare împotriva coronavirusului. 

În urmă cu două săptămâni, când a fost şi ea diagnosticată cu infecţia, la fel ca şi soţul ei, angajat al ISU Botoşani, s-a decis transferarea la Iaşi. Cadrele medicale îşi amintesc că asistenta de 46 de ani a urcat singură în ambulanţă, a vorbit cu ei tot drumul şi chiar nu dădea niciun semn că ar fi favut vreo altă afecţiune, femeia fiind o persoană activă, care mergea des în drumeții pe munte şi avea o formă fizică bună. Ulterior au aflat că a decedat la Iaşi. 

„A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2. Nu avea comorbidități care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. De la început a fost internată la Terapie Intensivă”, a declarat duminică, la Digi 24, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.