Legea stării de alertă va intra în vigoare săptămâna viitoare. Urmează 3 zile fără restricții

Deputații au adoptat legea care prevede măsurile dispuse în perioada stării de alertă. Conform actului normativ aprobat de Camera Deputaților în perioada stării de alertă pot fi limitate anumite drepturi, precum interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor, pot fi introduse măsuri precum carantina și izolarea și pot fi restricționate organizarea mitingurilor sau a concertelor.

Legea prevede obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice închise, în magazine și în transportul public în comun. De asemenea, pot fi deschise mall-urile mici și terasele. În plenul parlamentului a fost eliminat articolul neconstituțional care prevedea intrarea în vigoare a legii la publicarea în Monitorul Oficial. Legea intră în vigoare, cel mai devreme, luni.

În plenul parlamentului a fost respins amendamentul neconstituțional care prevedea intrarea în vigoare a legii la publicarea în Monitorul Oficial. Legea va intra în vigoare luni, după ce trec cele două zile pentru contestația la CCR și 3 zile conform Constituției pentru publicarea în Monitorul Oficial, după promulgarea legii de către președinte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.