Peste 1.200 de hectare de pădure din Piatra Craiului sunt în catalogul pădurilor virgine și cvasivirgine. În județul Brașov au fost găsite și păduri „neatinse” de om

Ministerul Mediului a finalizat studiul prin care a evaluat suprafețe de pădure din România pentru a fi incluse în categoria pădurilor virgine și cvasivirgine. Pădurile din cele două categorii au fost incluse în ultima ediție a catalogului pădurilor virgine și cvasivirgine din România și vor beneficia de măsuri stricte de protecție. La nivel național, în urma finalizării Studiului național de identificare a pădurilor virgine / cvasivirgine au fost introduse în catalog 21.920 ha de pădure, din care 2.264,62 ha din județul Brașov. 

Din cele peste 2.200 de hectare de pădure evaluată în județul nostru, 448,98 de hectare au fost incluse în categoria „păduri virgine” (în care nu au fost descoperite intervenții antropice). Acestea au fost identificate în Munții Făgăraș (Pârâul Gongu) – 30,38 hectare și Masivul Bucegi (pe teritoriul Râșnovului) – 418,60 hectare.

Intervenții minime în peste 1.800 de hectare de pădure

Suprafața de 1.815 de hectare a fost inclusă în categoria „pădurilor cvasivirgine” (unde au fost intervenții minime în ultimii 30 de ani). Aproape 70% din această suprafață este în Piatra Craiului – 1.264,07  hectare: 30,98 ha în Prăpăstiile Zărneștiului, 111,39 ha pe Fața Pietrei Craiului și alte 1.121,7 ha în alte zone ale masivului, inclusiv Schitul Colții Chiliilor. 

În catalog a fost inclusă și o suprafață de 91,40 de pădure cvasivirgină din Masivul Postăvarul, aflată pe teritoriul administrativ Râșnovului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.