8 elevi din Braşov au absentat azi la proba de Limba şi literatura maternă a Evaluării Naţionale

413 elevi absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut ieri proba suplimentară de la Evaluarae Naţională, cea la Limba şi literatura maternă. Este vorba despre 187 de elevi care au susţinut proba la Limba maghiară și 240 la Limba și literatura germană.

Potrivit reprezentantului Inspectoratului Şcolar Braşov, Valentin Bucur, opt absolvenţi care ar fi trebuit să se prezinte la această ultimă probă nu au venit la exament. Bucur spune însă că a fost vorba despre o absenţă obişnuită, nu despre o îmbolnăvire. De altfel, niciunul dintre elevii care ar fi trebuit să se prezinte ieri la proba de limba maternă a Evaluării Naţionale nu a fost raportat la DSP ca fiind afectat de infecţia cu COVID-19. De asemenea, niciunul dintre elevii care s-au prezentat nu a avut temperatură peste 37,3, limita admisă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.