Cetatea Făgăraş a primit peste 1.100 de vizitatori în perioada Rusaliilor

Cetatea Făgăraș a fost vizitată și la sfârșitul săptămânii trecute. Conducerea muzeului se declară plăcut impresionată, pentru că se aștepta la un număr redus de persoane după starea de urgență. Monumentul istoric a fost deschis inclusiv luni, când, de obicei, nu poate fi vizitat.

„În week-end-ul care a trecut, Muzeul Țării Făgărașului a fost vizitat de peste 1.100 de turiști, inclusiv de grupuri. A fost o surpriză plăcută, pentru că ne așteptam la un număr relativ mic de vizitatori, ținând cont că vin după o îndelungă perioadă de pandemie. Sâmbătă am avut 250, duminică 550, iar luni am avut peste 350 de turiști. Aceștia cunoșteau regulile care trebuiau respectate pentru vizitarea circuitului expozițional. 

Îmbucurător este și faptul că au început să vină oameni organizați în grupuri, pentru noi fiind un semn că suntem pe drumul cel bun. Ne așteptăm ca numărul vizitatorilor să crească, ținând cont că vor începe concediile și excursiile, și să ne apropiem măcar de 50% din numărul celor care ne-au trecut pragul anul trecut”, declară Elena Băjenaru, managerul Muzeului Țării Făgărașului „Valer Literat”.

Reamintim că la Cetatea Făgăraș au loc lucrări de restaurare, în urma unor investiții din fonduri europene în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Obiectivul turistic este deschis pe toată durata lucrărilor, astfel că procesul poate fi observat îndeaproape de către turiști.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.