Corona Braşov a reînceput antrenamentele cu stângul. Ordinul comun al MTS şi MS, prea greu de înţeles pentru conducerea clubului

Corona - Junioare I

Handbalistele de la Corona Braşov au reluat azi antrenamentele după pauza forţată cauzată de pandemia de COVID-19. Deşi a fost o reîntâlnire mult aşteptată, după cum au spus şi cele două antrenoare de la Junioare 1 şi Junioare II, Simona Gogârlă, respectiv Mihaela Seifer Ciobotariu, primul antrenament al Coronei a însemnat și o primă încălcare a regulilor impuse prin ordinul MTS și MS, în ceea ce priveşte reluarea pregătirii, în condiţii de distanţare socială.

Conform comunicatului transmis de CSM Corona, „junioarele I s-au pregătit în aer liber, pe Stadionul „Metrom”, în timp ce junioarele II au efectuat antrenamentul la Sala Sporturilor „D.P. Colibaşi”, din cauza ploii. Antrenamentele s-au desfăşurat în condiţii de siguranţă, conform măsurilor impuse de autorităţi“.

Totuşi, în imaginea transmisă de către noul ofițer de presă al Coronei se poate observa cum  pe baza sportivă de la Metrom sunt cel puțin 6 sportive, care, deși poartă măști de protecție, nu păstrează distanțarea minimă impusă între ele. 

Conform ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății, sportivii pot relua antrenamentele cu condiția ca, trecând de triajul observațional, să respecte câteva reguli stricte de distanțare. Pentru outdoor „participanții trebuie să păstreze distanța socială de minim 2 m între persoane sau cel puțin 7 mp pentru o persoană” (Anexa I, III.2).

De altfel, în cea mai recentă conferință de presă susținută pe data de 2 iunie la Buucreşti, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroie a subliniat: 

“Ordinul reglementează activitatea sportivilor de performanţă, adică sportivi legitimaţi. Se pot deschide competiţiile în aer liber pentru sporturi individuale, dar şi de echipă, după condiţiile din ordin. Sunt permise şi antrenamente şi la competiţiile de sală, dar antrenamente individuale. Juniorii se pot antrena în aer liber şi în sală, individual sau în grup de maximum 3, cu distanţare. Deci nu în regim colectiv“. (Detalii AICI)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.