FOTO. Municipiul Făgăraș va fi monitorizat cu 40 de camere video

Municipiul Făgăraș va avea un nou sistem public de monitorizare video, pentru sporirea siguranței cetățenilor și a traficului rutier.

40 de camere video vor acoperi toate intrările în localitate, întreg tronsonul DN 1 de pe raza municipiului, dar și centrul orașului. Acestea vor fi instalate și în cartiere, printre care se numără: Tudor Vladimirescu, Câmpului, Negoiu, 13 Decembrie, Combinat, Creangă și Galați. 

Dispozitivele sunt de ultimă generație, au vedere pe timp de noapte și vor funcționa 24 de ore din 24, conform legislației în vigoare privind GDPR. Acestea vor ajuta la intervenția rapidă a polițiștilor și, la nevoie, vor fi folosite pentru identificarea persoanelor care încalcă legea. Centrele de vizionare și comandă se vor afla la Poliția Municipiului Făgăraș și Poliția Locală.

Lucrările de amplasare a echipamentelor au început în 25 mai și se vor finaliza în maximum 60 de zile.

Este un proiect din 2017. Ne-am consultat cu toate instituțiile implicate și am identificat toate locurile unde trebuie puse toate aceste camere de supraveghere. Reușim abia acum să implementăm proiectul din cauza contestațiilor făcute de firmele care încearcă să împiedice investițiile.Va fi un sistem performant, care va ajuta organele de ordine să mențină liniștea și ordinea în municipiul Făgăraș”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Contractul are o valoare de 120.000 de lei (cu TVA) și este finanțat din bugetul local.

Vechiul sistem de monitorizare nu mai este funcțional, dar părți din echipament vor fi recondiționate și reutilizate.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.