Doi elevi de la Braşov, eliminaţi azi de la Bac, pentru că au încercat să copieze

3.362 de absolvenţi de licei s-au înscris, în județul Brașov , pentru susţinerea probei obligatorii  a profilului, la Examenul de Bacalaureatului. Este vorba despre 2.544 de elevi înscrişi la matematică, respectiv 818 la istorie. În final însă, la examene s-au prezentat 3.237 de candidați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur, doi candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă fiind depistați de către asistenții de sală cu mijloace de comunicații asupra lor, iar 123 de candidați au absentat.

De asemenea, şase candidați sunt şi azi în izolare la domiciliu fiind în evidențele DSP Brașov. Aceștia din urmă vor putea susține examenul în etapa specială, ce se va desfășura în data de 7 iulie. 

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie. 

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui. 

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 01 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.