Patru troleibuze noi au fost scoase pe liniile 2 şi 31 din Braşov. În pregătire sunt încă patru, pentru linii deservite acum de autobuze

Încă trei troleibuze noi au început să circule la Braşov, după ce compania poloneză Solaris Bus & Coach a trimis noi vehicule, în baza contractului prin care trebuie să livreze 26  maşini noi. Dacă primul troleibuz a început să circule pe linia 2, între Rulmentul – Livada Poştei, troleibuze noi circulă acum şi pe linia 31, între Livada Poştei şi Valea Cetăţii. 

Per total, la Braşov au ajuns opt troleibuze din cele 26 comandate. Directorul SC RATBV SA, George Cornea spune însă că pe traseu au fost scoase doar patru dintre ele, celelalte fiind încă în probe. „După ce vom completa troleibuzele pe linia 31, le vom introduce și pe linia 1, apoi pe linia 6”, a declarat George Cornea.

Reamintim că troleibuzele Solaris au fost comandate din Polonia, în baza unui contract în valoare de 92 de milioane de lei, cu TVA inclus. Finanţarea nerambursabilă pentru achiziţia celor troleibuzelor este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, prin proiectul „Achiziţia de mijloace de transport public- troleibuze” depus de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) în parteneriat cu Municipiul Braşov. Troleibuzele sunt model „Solaris Trollino 18“, de 18 metri, articulate, având o capacitate de 137 de locuri, dintre care 40 pe scaune. Vehiculele vor circula pe liniile RATBV cu indicativul 1, 2, 6 și 31. Troleibuzele sunt dotate și cu acumulatori, astfel ca vor putea circula 5 km fără a se alimenta de la liniile de contact.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.