Primăria Braşov va relua evaluarea caselor care ar putea fi supraimpozitate. Sunt în analiză peste 100 de dosare

Criza COVID-19 a dus și la suspendarea evaluării caselor lăsate în paragină de proprietari, în vederea aplicării supraimpozitarii.

Demersurile în acest sens au fost demarate în prima parte a anului, iar potrivit  purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, până la începutul lunii martie comisia specială de evaluare a identificat 53 de case degradate, pentru care ar putea fi aplicat supraimpozitul de 500% din 1 ianuarie 2021.

„La aceste imobile se va mai face o verificare, pentru a vedea dacă, de la ultima evaluare, proprietarii au început lucrările de reabilitare sau dacă au început demersurile legale pentru astfel de intervenții. În cazul clădirilor pentru reabilitarea cărora nu s-a făcut nici un demers,  urmează să fie supuse aprobării Consiliului Local Brașov hotărârile privind supraimpozitarea”, a explicat Toarcea. 

Pe lângă cele 53 de imobile, în analiza municipalității mai sunt 78 de case degradate, unele cazuri fiind descoperite de inspectorii Primăriei, altele fiind sesizate de cetățeni. Și acestea vor fi evaluate de comisia specială. Dacă va fi cazul, și pentru acestea va fi aplicat supraimpozitul de până la 500%.

În total, în acest moment, Primăria Brașov are în lucru 131 de dosare.

În anul 2019 au fost aprobate 13 hotărâri de Consiliu Local privind supraimpozitarea, începând cu data de 1 ianuarie 2020, a unor clădiri degradate. În două cazuri proprietarii au început reabilitarea, astfel că sancțiunile au fost anulate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.