Primul elev din România infectat cu coronavirus după redeschiderea școlilor pentru elevii din anii terminali

Unul dintre elevii care în această perioadă a  revenit la şcoală, pentru cursurile de pregătire în vederea Evaluării Naţionale, a fost confirmat cu infecţia cu COVID-19. Este vorba despre un elevi din Iaşi, de la Liceul cu Program Sportiv.  Acesta reprezintă primul caz de elev din România, confirmat după redeschiderea şcolilor, în 2 iunie. 
 
Directorul Liceului cu Program Sportiv din Iaşi, Ilie Gheorghică, citat de Agerpres, susţine că elevul şi părinţii săi ar fi fost depistaţi pozitiv după ce bunica acestuia a fost internată într-un spital.  
„Copilul respectiv a venit miercuri şi joi la şcoală la pregătirea pentru Evaluarea Naţională. Bunica lui a fost la spital să se opereze şi a făcut testul COVID-19, care a ieşit pozitiv. Atunci a fost chemată întreaga familie şi vineri li s-a făcut testul. A fost pozitiv pentru toţi”, a declarat directorul Liceului cu Program Sportiv, citat de Agerpres. 
El a adăugat că, după confirmarea testului, a fost dezinfectată clasa unde învaţă elevul cu ajutorul unei firme specializate şi a fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică pentru a începe o anchetă epidemiologică. Cei 11 colegi ai băiatului care au venit la şcoală săptămâna trecută vor sta acasă şi vor face pregătire online până la sosirea rezultatelor testelor acestora la infecţia cu coronavirus. 

Sindicat: Primim foarte multe mesaje de la elevi şi profesori că nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare fizică în școli

Reprezentanții Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași susțin, după acest caz, că primesc foarte multe mesaje potrivit cărora nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare fizică în școli. 
„Aşa cum avertizăm de mai bine de o lună de zile, ambiţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii de a aduce elevii la şcoală pentru pregătirea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, începe să producă consecinţe! Avem deja primul caz confirmat al unui elev de clasa a VIII-a care a fost prezent la şcoală pentru două zile şi inevitabil, a intrat în contact cu profesorii şi cel puţin 10 colegi. Conducerea USLIP Iaşi mai monitorizează două situaţii din două unităţi şcolare unde avem în derulare teste medicale”, arată USLIP, într-un comunicat de presă.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.