Raed Arafat: „Situaţia infecţiilor cu Sars-Cov-2 şi, în mod deosebit numărul cazurilor active, s-a deteriorat”

În ultimele zile, situația infecțiilor cu SARS-COV2 și în mod deosebit numărul cazurilor active s-a deteriorat, susţine Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 
 
Arafat a ataşat acestei afirmaţii şi un grafic prin care doreşte să arate că ”numărul cazurilor active începe să crească după o perioada mai lungă de scădere continuă”.
”Era de așteptat că măsurile de relaxare să ducă la astfel de situație însă depinde de noi dacă creșterea se va menține sub control sau nu. Regulile de distanțare și igienă trebuie respectate! Nu va lăsați influențați de părerile neavizate și de dezinformarile din mediul rețelelor de socializare!”, mai scrie șeful DSU pe Facebook

Numărul cazurilor de coronavirus din România a urcat, sâmbătă, la 21.679, după ce Grupul de Comunicare strategică a anunțat 275 de noi infecții. Ultima oară când a fost raportat un număr de cazuri mai mare a fost pe 9 mai (320). De asemenea, este a treia zi consecutivă cu peste 200 de cazuri, după o perioadă de o săptămână sub acest prag.

În ceea ce priveşte judeţul Braşov, acesta a ajuns pe locul 3 în România, ca număr de îmbolnăviri noi, după Suceava şi Bucureşti. Judeţul nostru a avut de două ori în ultimele 10 zile, peste 30 de noi testări pozitice, iar în ultimele 24 de ore, numărul acestora a fost de 19. Până acum, în judeţul Braşov s-au înregistrat 977 de pacienţi testaţi pozitiv, care au fost internaţi în spitale. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.