Spitalul de campanie din Săcele ar putea fi deschis după ce primește avizul Ministerului Sănătății. Directorul DSP Brașov: „ Ar trebui să fim «îngenuncheați» ca să apelăm la asta”

Avalanșa de infecții cu noul coronavirus din județul Brasov a început să pună presiune pe sistemul sanitar. În loc de a face pregătirile pentru revenirea la normalitate, autoritățile brașovene caută acum locuri pentru internarea pacienților cu coronavirus. Astfel, după ce Spitalul CFR a trecut de la internarea suspecților la tratarea persoanelor cu COVID-19, în „horă” a intrat și Spitalul Municipal Săcele, unde se vor putea interna până la 54 de pacienți infectați, inclusiv copii.

Pe de altă parte, la Săcele există și o altă soluție de rezervă, pentru că încă din perioada stării de urgență a fost amenajat un spital de campanie, inițial cu 50 de locuri, apoi cu 100 de locuri. Acest spital, gandit ca o secție exterioară provizorie a Spitalului Municipal Săcele nu a funcționat nici un moment. Acum, dacă autoritățile sanitare brașovene trebuie să ia în calcul faptul că trebuie rezolvate două probleme:

  • Spitalul de campanie trebuie avizat. Dacă se punea problema deschiderii în perioada stării de urgență, unitatea era avizată de autoritățile sanitare județene, a explicat primarul municipiului Săcele, Virgil Popa. Acum, în starea de alertă, acest spital trebuie avizat de Ministerul Sănătății, o procedură care durează destul de mult.

  • Pentru funcționarea spitalului de campanie va fi nevoie de personal medical. „Noi nu avem personalul necesar funcționării unui astfel de spital. Este nevoie de medici pentru liniile de gardă și de alt personal medical, iar Spitalul Municipal Săcele nu are resursa umană necesară pentru a asigura funcționarea spitalului de campanie”, a mai spus Popa.

De altfel, joi, Andrea Neculau a declarat pentru mytex că punerea în funcțiune a spitalului de campanie de la Săcele ar trebui să reprezinte o ultimă soluție.

Ar trebui să fim «îngenuncheați» ca să apelăm la asta. Nu sunt condiții pentru a pune nici pacienții asimptomatici acolo. 100 de oameni pe două grupuri sanitare?”, a explicat Neculau.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.