300 de părinţi cer printr-o petiţie suplimentarea locurilor pentru copiii nerepartizați în licee. În Braşov, 599 de copii sunt în această situaţie

Aproape 300 de părinți au făcut o petiție online prin care cer suplimentarea locurilor și clase pentru copiii nerepartizați în licee și cer să nu fie încurajat abandonul școlar. 

„Noi părinții cerem: locuri și clase pentru elevii care au obținut note de intrare în licee și nu au fost repartizați. Nu stricați viitorul copiilor noștri și nu încurajați „Abandonul Școlar Major!” Salvați Școala Românească! Dați o șansă copiilor noștri!!!”, scriu părinții în petiția lor.

Anul acesta, 8.570 de elevi nu au fost repartizaţi în țară, pentru că nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. 

În schimb, în fiecare județ sunt zeci de licee, majoritatea teoretice și tehnologice, unde ultima medie de admitere a fost de 2 sau 3. În județul Brașov, 599 de copii au rămas fără un loc la liceu, 20 dintre ei având medii peste 8.00. În județ însă, pentru a doua etapă de repartizare nu mai nu mai sunt decât 47 de locuri neocupate, 17 la clase cu predare în limba germană și 30 la clase cu predare în limba maghiară.         

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.